Spring til indhold
Nyhed

Passagen mellem Overgade og Vestergade åbner 13. november

04-11-2020

Nu kan vi endelig melde datoen ud, hvor fodgængerpassagen mellem Overgade og Vestergade bliver åbnet.

Passagen åbner for fodgængere fredag den 13. november 2020.

Det bliver en fantastisk dag for projektet, for byens butikker og for de mange borgere, som har været på en omvej rundt om byggepladsen de seneste 3,5 år.

På grund af forbuddet mod forsamlinger på mere end 10 personer, kan vi desværre ikke fortælle, hvornår på dagen portene bliver åbnet.
I Fra Gade til By har vi i den seneste tid været i tænkeboks, for noget skulle der altså ske, så vi kunne fejre denne vigtige milepæl.

Vi kan derfor love, at dagen vil blive fejret på en coronasikker måde. Vi kan bare ikke sige hvordan eller hvornår.

På Fra Gade til Bys facebook-profil, vil vi løbende lægge billeder op af de hyggelige indslag, som kommer til at ske i løbet af dagen.

På selve dagen åbner vi i den ene side af området, så fodgængere kan gå imellem Overgade og Vestergade. Imens lægger vi den nye belægning i den anden side. Når belægningen i den ene side er færdig, bytter vi om, så der hele tiden er en passage åben.

Når den nye passage er færdiganlagt, vil det være med granit i grå nuancer og med adgang til den 600 år gamle ruin, som tidligere i projektet blev flyttet til sin nuværende placering for enden af Vestergade.

Med åbningen af passagen forlænges Overgade til Vestergade, ligesom før anlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade. De nye beboere i de to karréer på hver side af passagen får dermed adresse i Overgade.